Devojka koja voli život

Nedavno sam, na konferenciji predavača engleskog jezika, upoznala jednu posebnu devojku; devojku koja vas opčini svojom vedrinom i energijom; oduševi svojom kreativnošću i stvaralaštvom; postidi što mislite da vi imate probleme u životu; devojku koja ne posustaje pred teškom bolešću i svakodnevno se bori za sopstveni život!

Molim vas, pročitajte tekst preuzet sa njenog veb sajta:

Pokušaću da vam predstavim Darju Kostić – Devojku koja voli život i da razjasnimo po čemu se to ona razlikuje od svih nas koji volimo život i zašto je to što ona voli život drugačije od onoga kako ga volimo vi i ja….

Svi smo se nagledali brojnih holivudskih filmova
u kojima sve počinje baš onako kako treba,
čovek se rodi, provede prijatno detinjstvo u krugu
najvoljenijih koji ga izvedu na put zrelosti,
završi školu, zaposli se i…U tom trenutku nešto,
sasvim neočekivano, polazi naopako.
Na rutinskom pregledu, lekari mu otkrivaju
neizlečivu bolest…tu počinje zaplet …..I šta?
Svi znamo kako se završava holivudski film.

Ovde je baš tako bilo, Darja je diplomirala engleski jezik na Filološkom fakultetu, počela da radi kao nastavnik u školi, da putuje, piše stihove, i otkriva svet koji joj se našao na dlanu. I tada se desilo. Saznala je da njen život mora na pauzu.

Hronična bubrežna insuficijencija. Šta li to znaci?

Znači da njeni bubrezi ne rade svoj posao. Znači da će Darja morati da zamrzne svoje radno mesto, jer počinje da “kači” svaki virus koji prolazi pored škole, a od prehlade se teško oporavlja.

Znači da će svaka četiri sata obavljati dijalizu u kućnim uslovima. Znači da će zaboraviti na more. Tačnije, zaboraviće na svako putovanje koje traži više od četiri sata tamo i nazad. Znači još mnogo toga… Vidite, to je već drugačije značenje reči život, od onog na koje ste verovatno pomislili kad ste pročitali naš naslov. Kada govorimo o tome da Darja voli život, ta reč zadobija svoje puno značenje.

Darja je stvaralac. Gledajući stranice ovog sajta naslutićete njenu kreativnost i videti deliće mozaika koji sklapa njena detinja duša u pokušaju da prevagne na toj klackalici života i bezizlaza pred kojim je stala. Ponekad preovladava bezizlaz, a ponekad život…

Zaista, nije lako održati nadu u tako teškim trenucima. Ovde pozivamo vas, dragi prijatelji, da podržimo Darjinu borbu za život, veru, nadu i ljubav. Da svako od nas koji znamo za njenu borbu pritekne s onim što može. Potrebno je prikupiti sumu od sedamdeset hiljada evra da bi Darja dobila novi bubreg, ali je potrebna i svaka vaša ideja, podrška, podsticaj… bilo šta što možete učiniti za nju.

Pa ko zna, možda i mi ostvarimo jedan holivudski hepi-end.

Više informacija o Darji, njenoj borbi i  dosadašnjim akcijama, naći ćete na sajtu: http://www.devojkakojavolizivot.info/