10. ELTA konferencija

Удружење наставника енглеског језика “ЕLTA – English Language Teachers’ Association” је претходног викенда, тачније 18. и 19. маја, одржало десету конференцију под називом „Teaching outside the box”. Ове године, домаћин конференције био је Учитељски факултет у Београду.

Организатори ELTA-e су се, као и претходних година, трудили да окупе врхунске стручњаке из целог света, па су се тако међу пленарним нашли: Јаyme Adelson – Goldstein, Geraldine Mark, Sophie Ioannou Georgiou, Steve Oakes, Graham Hall, Tony O’Brien, Steve Lever и многи други.

Један од циљева „Teaching outside the box” конференције је био да како млађим, тако и старијим професорима понуди нове идеје лако примењиве у настави, као и да укаже на то да ученици могу имати знатно више користи од оних лекција које су прилагођене њиховим потребама као и њиховој околини. Један од главних предавача Јаyne Adelson – Goldstein је на свом предавању “Out of the box, or just unpacking it?” примерима из живота покушала да објасни предности часова који су, не само прилагођени ученицима, већ организовани тако да не захтевају компликовану и дугу припрему.

Поред пленарних предавача, учесници конференције су могли да присуствују радионицама организованих од стране професора не само из Србије, већ и из Словеније, Бугарске, Хрватске, Црне Горе, Грчке, Македоније и многих других земаља.

По завршетку предавања, учесници конференције су могли да уживају у вечери и савршеном погледу на Калемегдан на броду Леонардо. Током вечери су додељење бројне награде спонзора конференције, међу којима су: British Council, Cambride UP, English in Action, The English Book, Pearson Longman, DataStatus, SOL, Egida и многи други. Највредније награде су биле обезбеђене од стране језичког центра “SOL – Sharing One Language” из Велике Британије – програм за стручно усавршавање професора, “English in Action”, такође из Енглеске – програм за стручно усавршавање  који ће бити ораганизован у једном од градова Србије, и трећу вредну награду – недељу дана усавршавања на Малти обезбедила је “Еgidа International”.

Професори школе за стране језике “Премиер” су, као и сваке године, присуствовали конференцији, мислећи на добробит својих ученика, као и на своје усавршавање. Пратите наша дешавања на www.premiercentar.com и на Facebook страни Школа страних језика Премиер.