Више од школе!

`Откриј, упознај, учи` – мото овогодишње промотивне кампање пажљиво је одабран јер осликава не само наш приступ и начин рада, већ се односи и на додатне активности које Премиер нуди:

Без обзира који језик учили у нашем Центру (енглески, немачки, француски, италијански, шпански, јапански или турски) предавачи имају исти циљ – помоћи ће вам да откријете правила грађења тог језика, упознаће вас са културом народа чији језик учите и научиће вас како да користите језик у различитим животним ситуацијама.

Активна настава је термин који често користимо да бисмо описали наше методе: часови су динамични, полазници укључени у интерактивне вежбе, а настава се често одвија и ван учионице!

У току летњег распуста, редовно смо вас обавештавали о радионицама које смо организовали у Канцеларији за младе. Укупно је одржано шеснаест радионица, уз подршку амбасада разних земаља, којима смо представили Јапан, Турску, Кипар, Белгију, Данску, Италију, Мексико, Шпанију,…и овом приликом захваљујемо свим малишанима који су похађали нашу летњу школу – открили занимљивости везане за те земље, упознали се са новим терминима на језицима које немају прилику да чују у нашем окружењу и научили понешто карактеристично за сваку од земаља.

Група ђака Премиера летњи распуст провела је у Енглеској. Као представници организације SOL из Велике Британије, већ пет година организујемо и водимо групе својих ученика на усавршавање у Девон. То је сјајна прилика да деца открију како изгледа сналазити се са својим школским знањем у окружењу где сви говоре само енглески, упознају младе из других земаља са којима бораве на курсу, као и прелепа места широм Девона на свакодневним излетима који су саставни део програма и науче много о савременом животу у Британији.

Ове школске године, поред курсева, припремамо низ радионица, тематских вечери, путовања, зимске и летње кампове, заједничке пројекте са школама из Београда и Новог Сада, а прва активност коју најављујемо је обележавање Европског дана језика, 26. септембра, о чему ћемо писати у следећем броју!