Happy Valentine`s Day!

Почетак обележавања Дана заљубљених потиче још из времена старог Рима. Тада је хришћанство била млада религија, а на власти је био цар Клаудије Други који је војницима забранио да се жене како би спречио њихову жељу да остану код куће уместо одласка у рат. У то доба, живео је свештеник Валентин који је у тајности венчавао војнике све док га царева рука није стигла и стрпала у тамницу. На дан 14. фебруара, Валенитну су, по царевом наређењу, одрубили главу. Недуго након смрти, народ је Валентина прогласио свецем,  па тако данас и ми у модерном времену славимо Валентиново – Дан заљубљених.

Овај празник се обележава на различите начине: У Енглеској су некада децу облачили као одрасле, тако обучени ишли су од врата до врата и певали Валентинову песму. У Велсу су се поклањале изрезбарене дрвене кашике са симболима срца и кључева (`ти имаш кључ мога срца`), а у неким земљама је обичај да девојка од момка добије одећу као поклон и ако је задржи – значи да жели да се уда за њега.

Данас је овај дан посвећен изражавању љубави, било вољеној особи или драгом пријатељу, детету или родитељима. Често се шаљу и анонимне поруке онима у које смо заљубљени, а наши ђаци су за вас издвојили неке од најлепших:

 

Sometimes,I forget to say hi,
Sometimes, I even miss to reply,
Sometimes, my message doesn’t reach you,
But, it doesn’t mean that I forget you,
I just give you time to miss me & love me

 

Love is not an exam to pass or fail,
Love is not a competition to win or loss,
But love is a feeling in which you care for someone more than yourself…
HAPPY VALENTINES DAY

 

When the sky looks blue “I Miss u”.
When the dreams come true “I Miss u”.
When the flowers covered with dew “I Miss u”.
When the day comes new “I Miss u”.

Without Love—days are sad day, moan day, tears day, waste day, thirst day, fright day, shatter day. So be in love everyday
Wish you a Happy Valentines Day.
Let’s share the world A sea is for you, and waves are for me.
The sky is for you, and stars are for me.
The sun is for you, and light is for me.
Everything is for you, and you are for me.