Asocijativni satovi, 30. novembar 2016, Šabac

Nastavljajući praksu da pratimo sva važna dešavanja u gradu, posetili smo i izložbu Asocijativnih i naučnih satova  u prostorijama Turističke organizacije grada Šapca. Ovom prilikom, imali smo javni čas o ovim neobičnim satovima koji su iz Centra za stručno usavršavanje preneti u centar grada kako bi priča o nauci širila svoju mrežu upravo tamo gde je to najvažnije – među DECOM.

‘Primer dobre prakse i međuinstitucionalne saradnje u Šapcu su CSU, Park nauke i Turistička organizacija grada Šapca koje u sadejstvu kreiraju sadržaje poput ovog danas. Ovakvi sadržaji i aktivnosti su od značaja pre svega za našu lokalnu zajednicu jer će u njoj odrastati deca kojoj će nauka, obrazovanje i edukacija biti sistem vrednosti, a ljubav i poštovanje prema svom gradu oni će steći upravo ovako – upoznavajući ga, što je nama i cilj u TOŠ-u’– rekao je direktor Turističke organizacije Srđan Mitrašinović.

Mr Tatjana Marković Topalović, ispred Centra za stručno usavršavanje, inicijator je i idejni tvorac izložbe, a Tamara Pejić iz TOŠ-a je organizator ove edukativne izložbe. Priču o čudesnim satovima zajedno su ispričale deci istraživačkim i kreativnim pristupom kako bi im približile nesvakidašnju postavku i pojam vremena na različite načine računanja i shvatanja.