Promoteri završili obuku, jun 2017, Šabac

Uz podršku Grada Šapca, ove godine na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi za 2017. godinu, ideja „Mladi promoteri 015“ prepoznata je kao projekat koji može da unapredi kvalitet života mladih Šapčana.

Cilj projekta „Mladi promoteri 015“ je oformiti mrežu mladih volontera promotera, budućih tzv. Gritera, odnosno besplatnih lokalnih turističkih vodiča, povećati omladinsko angažovanje u lokalnoj zajednici, stvoriti klimu u kojoj se podstiče zajedništvo, aktivizam i volonterizam. Pružanje prilike mladima da doprinesu promociji aktivnosti koje grad organizuje i prošire pozitivnu sliku koji posetioci nose iz Šapca.

Od marta do juna meseca ove godine, svakog vikenda, 20 vrednih i svestranih tinejdžera, spremnih da uče i prenose lepu sliku Šapca, pohađalo je obuku na srpskom i engleskom jeziku za Promotere grada, kroz niz radionica iz oblasti turizma, istorije, kulture, istorije umetnosti, koje smo realizovali uz svesrdnu pomoć pojedinaca i šabačkih institucija kulture (Turistička organizacija grada Šapca, Biblioteka šabačka, Narodni muzej, Kulturni centar, Fakultet za sport i turizam – TIMS iz Novog Sada…).

Obuka je obuhvatila i obavezan praktični, odnosno terenski deo, gde su Mladi promoteri, kao pravi domaćini u svom gradu, do sada bili već angažovani na manifestacijama „Noć muzeja“ i „Ruže Lipolista“, kao i na završnoj priredbi Škole stranih jezika „Premier“.

Danas Šabac ima mlade ljude spremne da posetiocima manifestacija koje Grad organizuje, pomognu da ponesu lepe utiske o Šapcu, kao i da imaju nekoga ko će biti uz njih, obučen da i na engleskom jeziku predstavi sve segmente grada, na zanimljiv način ispriča nešto o istoriji, znamenitostima, ljudima, ko će ih upoznati sa aktuelnostima i servisnim informacijama.

Sa željom da naši mladi sugrađani, polaznici ovog projekta, daju doprinos svom gradu, želimo da Vas obavestimo da su Mladi promoteri 015 spremni i voljni da budu angažovani i za programe koji će se održavati, kako u našem gradu, tako i u šabačkim ustanovama.

Za sve ostale informacije, budite slobodni da nas kontaktirate.