SOL vikend, 23-25.mart 2012, Budimpešta

Već četiri godine, direktor Premiera, Sanja Čonjagić, koordinator je jezičkog centra SOL iz Velike Britanije u Srbiji. Za ovo vreme, organizovala je 40 grupnih odlazaka na letnje kurseve engleskog jezika u Devon, a više od 80 profesora iz naše zemlje pohađalo je nihov program stručnog usavršavanja.

Proteklog vikenda, u Budimpešti je obeleženo 20 godina uspešnog rada SOL-a, a okupili su se predstavnici tog centra iz Britanije, Mađarske, Češke, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i, naravno, Srbije. Bila je to prilika da se razgovara i o planovima i viziji za budućnost, kao i koncepciji kurseva i novinama za predstojeće leto.

Programi koje nudi ova škola po mnogo čemu su jedinstveni i razlikuju se od bilo koje komercijalne jezičke škole u Engleskoj: prožimanjem aktivne nastave, zadataka na svakodnevnim obilascima i izletima, kao i boravka u porodici domaćina, deca dobijaju ne samo jezičko, već i ogromno kulturološko iskustvo. Komunikativnim pristupom i metodama ’field work’-a, mladi se u svakoj situaciji podstiču da pažljivo posmatraju, opažaju, analiziraju, porede, diskutuju i izlažu svoje mišljenje.

Pored samopouzdanja i unapređenja jezičkih veština, polaznici kursa imaju priliku da upoznaju svakodnevni život u Britaniji, saznaju mnoge zanimljivosti i specifičnosti života na ostrvu, kao i da dobiju motivaciju za dalje učenje jezika po povratku u svoje škole.

Ove godine, u korak s očekivanjima i zahtevima novih generacija đaka, SOL je učionice opremio savremenim računarima, flip kamerama, projektorima i interaktivnim tablama, što će mladima omogućiti da pokažu svoju kreativnost i veštine, kao i da svoja saznanja, projekte, prezentacije izlažu koristeći moderne tehnologije.

Polaznici Premiera već su rezervisali svoja mesta i s nestrpljenjem očekuju 23. jul, kada će krenuti put Devona. Svoje utiske, čim se vratimo, podelićemo i sa čitaocima Porinskih.