Veoma uspešna godina, jun 2012, Šabac

Sumirajući sve aktivnosti i realizovane kurseve koje je Centar za obrazovanje `Premier` organizovao u toku 2011/12. godine, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je za nama veoma uspešna godina: ovih dana polaznici kurseva engleskog, nemačkog, italijanskog, španskog i japanskog jezika polažu završne testove, mališani imaju priredbe, a grupa naših đaka izlazi na Kembridž ispit u Britanskom savetu.

Pored redovnih kurseva, predavači našeg Centra pokrenuli su projekat `Differences Connect` i proteklih meseci sugrađanima predstavljali jezike i kulture raznih zemalja, a obeležavali smo i velike praznike: Noć veštica, Dan svetog Valentina, Dan svetog Patrika, Dan dece Japana, Dan Indije,…Ponosni smo na izuzetno uspešnu akciju prikupljanja odeće, knjiga i igračaka koje smo, povodom engleskog praznika `Boxing Day` uoči Božića, odneli `Humanom srcu Šapca`.

Imali smo i nekoliko zanimljivih tematskih večeri, u prijatnom ambijentu kafea `Priča` s ciljem da polaznicima kurseva engleskog jezika omogućimo da se druže i vežbaju naučeno u neformalnoj i opuštenoj atmosferi.

Direktor Centra, Sanja Čonjagić, bila je predavač na međunarodnim konferencijama profesora engleskog jezika u Sloveniji i Hrvatskoj, a odžala je i nekoliko seminara za svoje kolege u Loznici, Valjevu, Kraljevu, Jagodini i Šapcu u okviru projekata ELTA-e  i Britanskog saveta.

Čonjagić je, kao koordinator jezičkih centara SOL i English in Action u Srbiji, organizovala i posete njihovih predstavnika školama po našoj zemlji, ali i Bosni i Hercegovini.

Ovog leta, kao i prethodnih godina, grupa đaka iz Šapca letnji raspust provešće u Engleskoj, a svoje utiske podeliće i sa čitaocima `Podrinskih`.